#

Лечебните свойства на перлите

„Сълзите на морето“, „Застинала  капка дъжд“, „Вкаменената Луна“ – както и с много други имена е наричана  морската  ​​перла.

 

Съществува вярване, че накитите с перли помагат при заболявания на бъбреците, черния дроб, храносмилателната система и имат благоприятен ефект при хипертония.

За лечебни цели се използва също „перлена“ вода, в която през нощта са престояли няколко перли. Смята се, че тази вода помага при кървящи венци и хемороиди, полезна е при лечение на конюнктивит, може да лекува камъни в жлъчката. Перлите се използват за лечение на катаракта и други очни заболявания. Древните китайци ги използвали за усилване на зрителната острота, както и за лечение на заболявания на ушите.

В известния трактат на тибетската медицина “ Чжуд-ши “ се казва, че перлата помага при загуба на паметта, нервни разстройства и нервна слабост.

Перлите са добро кръвоспиращо средство. Ето защо, били използвани под формата на прах и настойки при кървене от венците, повръщане на кръв, хемороиди.

Перли на прах можело да се закупят от всяка средновековна аптека до XVIII век. На това средство била приписвана лечебна сила, която помага при всякакво заболяване.

Минералите, съдържащи се в перлите наистина могат да имат стимулиращо и укрепващо действие върху човешкото тяло. През Средновековието, на децата, страдащи от анемия, давали мляко със стрити перли.

Днес, все по-често се продава перлен прах и перлена пудра, която се препоръчва за козметични цели, като хранителна добавка за лечение на кожни заболявания и за ускоряване заздравяването на рани, изгаряния и др.

 

Съвременните медици са намерили научно потвърждение затова, а днешната жена може да се възползва от козметичните продукти на основата на перли. С голяма популярност се ползват кремовете и маските с перлен екстракт, който стяга кожата и позволява дори и на зрелите дами да изглеждат по-млади.

Белотата и нежността на перлата се предава на кожата, прави я сияеща. Заслуга затова има органичното вещество конхиолин, понякога го наричат перлен протеин.

Точно перлен протеин е в основата на перленият крем на Gutto – natural - https://goo.gl/hwubLb

Подхранващото му действие помага на кожата да премахне мъртвите кожни клетки, за да може тя да изглежда гладка и нежна. Изсветляващият, подмладяващ, кислородно-инфузионен крем за дневна грижа значително съдейства за намаляване появата на пигментирани петна и точки, предотвратявайки формирането на нови такива. 

Gutto – natural – Природната красота е на мода!

Имате въпроси? +359 892 217 777
Нужда от оферта? sales@gutto.bg
Нужда от помощ? support@gutto.bg