#

Чесънът и Косата

Чесънът

Почитан в Египет поради своите лечебни качества и ценен в Италианската, Азиатската и Индийската кухня, чесънът е наричан „вонящата роза” и за това си има добри причини.

Многобройни проучвания показват здравословният потенциал на чесъна за почти всяка част на тялото, от премахването на тежки метали до предотвратяването на множество заболявания , такива като обикновената настинка, втвърдяването на артериите, гангрената, унищожаването на замърсителите в бебешките продукти, а дори и за забавяне на процеса на стареене.

Докато чесънът отдавна е признат като здравословна храна от привържениците и на природната, и на конвенционалната медицина, едно проучване показва и неговите качества в борбата срещу рака, както и че може да бъде използван като превантивна мярка против няколко вида рак, включително на дебелото черво, на стомаха, на белите дробове, а вероятно и при рак на гърдата.

Друго проучване документира използването на пресен чесън, чесън на прах, както и масло от чесън в цял свят в продължение на векове за защита срещу бактериални, вирусни, паразитни инфекции, за укрепване на имунната система, прекъсване растежа на тумори, пречистване клетките от свободни радикали, благодарение на антиоксидантните му качества.

Чесънът и Косата

Не само, че не сме приключили, а дори не сме и преполовили ползите от чесъна. 

Сега ще обърнем внимание на това, какво прави той с косата.

Екстрактът от чесън възстановява увредената структура на косъма и укрепва съпротивителните му сили. Това предотвратява загубата на коса чрез стимулиране на естествената функция на космените фоликули.

Шампоанът на  Gutto ( https://goo.gl/h4Ndzv ) съдържа именно екстракт от чесън. Той:

  • спомага за заздравяването на косъма 
  • възвръща еластичността му
  • придава блясък на косата
  • стимулира растежа на косъма

Освен, че косата осезаемо спира да пада, след около месец ползване на шампоана, може да видиш как е започнала да расте нова и здрава коса. 

Чесънът има антибактериални и противогъбични действия, които пък имат благоприятно влияние при наличие на пърхот.

Шампоанът е специално формулиран без мирис на чесън. 

Той е аболютно всичко, от което косата ти се нуждае, за да бъде здрава, жизнена, хидратирана и лъскава.  →  https://goo.gl/h4Ndzv


Имате въпроси? +359 892 217 777
Нужда от оферта? sales@gutto.bg
Нужда от помощ? support@gutto.bg