#

Световна супер храна и ефекта на кофеина - две различни растения

Днес ще се пренесем в тропическите гори на Амазония, за да ви запознаем с две растения, които са широко разпространени, благодарение на своите ценни съставки.

Малки червени плодчета, приличащи на кафени зърна, в основата на които е семенце, придаващо им формата на око. Това са растенията гуарана. Интересен е фактът, че всяко семе съдържа около пет пъти повече кофеин в сравнение със зърно кафе със същия размер. 

Гуараната е пълзящо вечно зелено растение, с произход джунглата на Южна Америка (Бразилия). Семената на това тропическо растение могат да се сравнят с кафето – по състав и съдържание на веществата в тях, те безспорно имат същия ефект като кофеина. Затова гуараната има широко приложение в производството на енергийните, тонизиращи напитки, както и в редица хранителни добавки. Не по маловажно е и приложението им в козметиката. Доказано е, че има тонизиращ ефект над тялото, улеснява разграждането на мазнините, помага за изчистване от токсините, потиска чувството на умора и увеличава обема на кръвоносните съдове. Гуараната се смята за най-естествения източник на енергия - храна за стимулиране на мозъка и тялото.

В тропическите гори на Амазония се крие друг плод, обявен за един от десетте най-полезни супер храни в света. Кой е той? Малки лилави плодчета, с вкус наподобяващ къпини. Акай бери – боровинките с доказани медицински качества, хранителни свойства и полезни вещества. Акай бери има изключително високо съдържание на фибри, калций, протеини, желязо, витамин А и С, антоцианини, омега 6 и 9 мастни киселини, антиоксиданти. В козметиката се използва ефективно за производство на кремове и масла за подобряване състоянието на кожата и борба с вредните вещества в тялото. 

Най-истински са качествата на акай бери непосредствено след откъсването му от дървото. Тъй като не е дълготраен продукт, най-често може да се намери в изсушен и замразен вид. Голяма част от ценните му вещества обаче се запазват.

Gutto съчетава важните съставки от двете растения – Акай бери и Гуарана, за да създаде антицелулитния гел, спомагащ за извайване на тялото и освобождаване на токсините.

Имате въпроси? +359 892 217 777
Нужда от оферта? sales@gutto.bg
Нужда от помощ? support@gutto.bg