#

Още за здрави и красиви крака

От сутрин до вечер краката носят безропотно тежестта на тялото, обикновено обути в неудобни обувки. Широко разпространен е фактът, че елементарните хигиенни грижи са достатъчни, но когато липсват, краката си отмъщават с дребни коварства - мазоли, враснали нокти, изкривени пръсти, плоски ходила, гъбички.

Козметиката за краката е неразделна част от козметичните грижи за цялото тяло. Добре поддържаните, без ортопедични и козметични дефекти крака, повишават самочувствието на жената. Първо и най-важно условие за запазване доброто състояние на краката е удобната обувка. Стремете се да съчетавате удобното с красивото. Удобни и здравословни са обувките със средно високи токове 3-4 см. Обувки с много високи токове е добре да се използват в официални случаи, но не и в ежедневието. Много тесните, ниски и с остри върхове обувки водят до нарушаване на кръвообращението, до образуване на мазоли и различни деформации на краката.

Хубаво е ходилата да се проветряват, да са в непрекъснат досег с въздуха. През зимата това се осъществява трудно, затова когато сте в къщи, оставайте поне един час боси - без чорапи и без пантофи. Лятно време носете отворени обувки на бос крак. Запомнете, че чорапите и обувките трябва да се сменят всеки ден. 

Полезни за краката са сухите четкови масажи. С кръгови движения, използвайки две четки със средно твърди косми, четкайте краката, като започнете от ходилата и движите постепенно нагоре. Четкането продължава, докато кожата се зачерви, след което краката намазват с подходящ  крем.

Добра гимнастика за краката е карането на велосипед, изкачването на стълби, ходенето във вода – море или басейн.

Изпотяването на краката е нормален физиологичен процес. Едва когато потенето се засили извънредно, това се превръща в заболяване. Силно потящите се крака са неприятен козметичен дефект, а това състояние дори може да доведе до възпалителни заболявания. Тук помагат всекидневните бани на краката, като най-ефикасни са баните с билки – смрадлика, дъбови кори, лайка.

Имате въпроси? +359 892 217 777
Нужда от оферта? sales@gutto.bg
Нужда от помощ? support@gutto.bg